Lily bliss

I feburari såg jag denna tös första gången och man kunde inget annat än falla. Fast jag bara såg henne på bild önskade jag så gärna att ta över henne, men omständigheterna gjorde det inte möjligt. Jag var emellanåt inne och kollade på Hundar utan hem hemsida och hoppades varje gång att hon skulle fått ett hem. Så i somras började jag maila och fråga runt lite, dels för att höra om det fanns någon särskild anledning till varför hon inte fick ett nytt hem (för visst kunde det väl inte bara bero på att hon var trebent?) och för att skaffa mig mer fakta kring denna typ av skada. Svaren avskräckte mig inte på något sätt, snarare tvärtom, men än en gång sattes käppar i hjulet...

Men skam den som ger sig eller var det ödet som styrde? Oavsett vad sattes Lily akut på transporten från Irland i fredags och behövde ett hem. Jag kunde inte släppa henne denna gång och skickade in intresseanmälan, på lördag blev jag uppringd för intevju och dom tyckte det lätt toppen att jag hade stor hundkunskap och dessutom var hundfysioterapeut.

Så sent i söndags kväll fick vi äntligen hämta upp henne och vilken go tjej vi mötes av. Nu har hon bott här i fyra dagar och kan väl inget annat än säga att hon egentligen hör hemma här. Går bra ihop med Prodie, vår andra hund och otroligt trygg, social och gosig.

Som ni ser på bilden har hon ett amputerat framben, detta ger stor påfrestning på kroppen då vikten främst ligger fram till. För att balanserar  upp sig centerar hon andra frambenet under sig, tänk er att hon blir som en trehjuling och hon får även en orytmisk gångart i långsammare tempon. Hon har en bra grundkondition -och musklatur att utgå ifrån, men man behöver lägga upp en bra plan för att underhålla hennes kropp och fortsätta träna upp den på ett skonsamt sätt.

Men att hon saknar ett ben verkar inte bekomma henne det minsta, då hon rör sig obehindrat och leker som vilken hund som helst. Så hon har anpassat sig otroligt bra, kanske fördel att man fann henne såpass liten med denna skadan, hon är nu 2-2.5 år.

Kommer emellanåt skriva lite om henne och hoppas ni också tycker det ska bli intressant att följa :)


 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Björn » FYSTRÄNING:  ”Latis =)”

  • Pernilla » Träna i vatten:  ”Hej! Jag bor också i Skaraborg och undrar vart åker du och tränar i bassäng ell..”

  • Ingrid » 2 veckors framsteg:  ”Kan sådana smärtor komma från att en hund kastar sig i koppel och har halsband p..”

  • Mia » 2 veckors framsteg:  ”Ser jättebra ut:) vi ska göra första övningarna imorrn ”

  • Mia » Nytt upplägg:  ”Intressant, gäller att se helheten och utanför ramarna:) ska bli kul att följa o..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-