Friskvård

Snart har lilla prinssesan Lily varit i Sverige i 3 veckor och friskvården för hennes del startade dag ett. Och vad innebär då detta?
Jo, det innebär att förbygga och bibehålla och detta kan man göra ergonomsikt, genom träning inom styrka, koordination och kondition, men främst att man värmer upp/ned innan aktivitet och stretchar.

Att ha en hund med bara tre ben gör att man får ligga steget före och tänka på vilka belastningar hon gör, samtidigt som hon såklart ska få vara hund. Att springa lös och busa älskar hon och har en otrolig kroppskontroll redan där.

Vi låter henne gå i trapporna med måtta och det märks att hon har styrkan för att klara det. Hon får hoppa in i bilen, men vi lyfter alltid ut henne för att minimera påfrestningen som blir i frampartiet vid nedhopp. Och Vid säng och soffa har vi lagt matta för att hon inte ska halka.

Dagen efter hon anlänt var vi förbi djuraffären och köpte en förhöjd matbar för att underlätta vid måltid.

Då jag i nuläget inte har tillgång till laser i företaget vände jag mig till en kollega för laserbehandling av Lily som var välbehövligt och med gott resultat, som nu kan fortsätta behandlas med massage tillvidare. Och hon har nu så smått börjat använda Back on track-täcke och äter även Standardt led och brosk. Så förutom detta och grunläggande träning som passar henne och stretching är jag rätt nöjd över planen för henne. Nästa inlägg om henne tänker jag skriva mer om vad vi tränar och varför.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Björn » FYSTRÄNING:  ”Latis =)”

  • Pernilla » Träna i vatten:  ”Hej! Jag bor också i Skaraborg och undrar vart åker du och tränar i bassäng ell..”

  • Ingrid » 2 veckors framsteg:  ”Kan sådana smärtor komma från att en hund kastar sig i koppel och har halsband p..”

  • Mia » 2 veckors framsteg:  ”Ser jättebra ut:) vi ska göra första övningarna imorrn ”

  • Mia » Nytt upplägg:  ”Intressant, gäller att se helheten och utanför ramarna:) ska bli kul att följa o..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-