Första genomgången

Äntligen fick Wirre sin första genomgång av olika mätningar och behandling och han kommer bli en intressant hund att få följa upp och arbeta med, då matte redan lagt en fin grund som vi nu ska finjustera lite för att få fram de exakta önskvärda effekterna :)

Efter sjukdom är det ännu viktigare i Wirres fall att lägga upp en långsam och hållbar träningsplan. Och vårens planer är nu att utmana och stärka den djupare muskulaturen, samtidigt som en successiv intervallträning kommer träda fram för att i hans fall främst arbeta med syresättning och pulsen för att prova kommande tävling framöver på Kapplöpningbanan.

Idag upptäckes en stel -och ömhet i hasen nermot tassen som nu börjats behandlas med laser och såg snabbt att han fick smärtlindrande effekt och blodflödet ökade i området. Han kommer få täta behandlingar nu och ägare har blivit rekommenderade övningar för att underlätta rehabiliteringen.

Ser ni något annorlunda i filmen ovan?
Detta upptäcktes det vid ena pulstestet att han använder kroppen fel på löpband som man kan se på filmen ovan, så sätter han ena bakbenet mellan frambenen och de andra bakbenet går utanför. Det kan bero på att löpbandet faktiskt är för kort, men ägare har fått nya instruktioner för att pröva och se om andra tekniker kan hjälpa honom. För han har helt normala rörelser ute och inget muskulärt som blockera normal rörelsefunktion i övrigt.

Spännande fortsättningen följer så håll utkik :) 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

-