2 veckors framsteg

För två veckor sedan gick jag igenom Wirre för första gången och fann en inflammation i hasen som han besvärades av under palpering, troligen efter ett smäll eller alterntivt snedsteg. Under dessa 14 dagar har vi setts vid fyra tillfällen och Wirre har fått laserbehandling på hasen och lättare massage av bakben och för varje tillfälle har man sett tydliga förbättringar, både av mina behandling men också för att ägare gör ett fantastiskt jobb mellan gångern :) Rehabiliteringen kommer fortsätta, men nu kommer Wirre få med försiktigthet belasta mer med övningar ägare blivit rekommenderad så som olika stärkande övningar och vi har även pratat igenom alternativ för när han ska få vara lös sedan och hur. Då detta skiljer sig en del från andra hundar, Greyhound har en enorm explosivitet och verkligen blir som kor på grönbete när det kommer lösa, främst efter längre vila då det ligger i deras natur att egentligen dagligen få göra utlopp av sin energi i form av att springa. Därför ska vi prova oss fram med långlina och även att han får röra sig lös på begränsad yta utan sina hundkompisar för att se så inte hasen blir negativt påfrestad och allt eftersom ska han få prova korta handsläpp/ruscher som succesivt kommer längas.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Björn » FYSTRÄNING:  ”Latis =)”

  • Pernilla » Träna i vatten:  ”Hej! Jag bor också i Skaraborg och undrar vart åker du och tränar i bassäng ell..”

  • Ingrid » 2 veckors framsteg:  ”Kan sådana smärtor komma från att en hund kastar sig i koppel och har halsband p..”

  • Mia » 2 veckors framsteg:  ”Ser jättebra ut:) vi ska göra första övningarna imorrn ”

  • Mia » Nytt upplägg:  ”Intressant, gäller att se helheten och utanför ramarna:) ska bli kul att följa o..”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

-