Dog zen

20245640_10159025832940183_6793461819492948489_n 20245640_10159025832940183_6793461819492948489_nFör några veckor sedan satt jag och scrollade på Facebook och ser plötsligt att "Hundsteg" kommer presentera en ny spännande utbildning inom de närmaste dagarna och eftersom första intrycket gjorde mig nyfiken, väntade jag med spänning.
Helgen kom och nyheten släpptes, man kunde nu utbilda sig till Dog zen & Doga-instruktör hos dom, hur spännande låter inte det?!

Så vad innebär det att bli Dog zen-instruktör?
Zen betyder närvaro och det är precis det man vill sätta fokus på, så i korthet förutom att lära mig om Tellington touch (TTouch), playground for higher leraning, homeopati och holistisk kroppskännedom som håller varandra i hand genom att med bl.a  mjuk och respektfull beröring och träning uppnå önskade förändringar i så väl kropp som själ och ge minskad och förbättrad hälso –som beteendeproblematik, så kommer jag även bli utbildad Doga-instruktör som innebär yoga för hund.

Att yoga är både mediterande, stärkande och ökad medvetenhet för våra kroppar är kanske ingen nyhet, men med handen på hjärtat hur ofta har vi avkopplad såväl mental som fysisk träning med våra pälsklingar, därför känner jag ännu mer att jag brinner för detta och vill lära mig mer om det för att kunna nyttja i min rehabilitering och friskvård mot mina kunder. Precis som oss är hundar olika och har olika förutsättningar och även detta vill jag tillmötesgå i mina behandlingar och konsultationer.

Utbildningen kommer inte börja förrän i december, men håll utkik framöver här på hemsidan och även på Facebook under Dimmans hundhälsa då jag kommer ha hemma arbeten inom behandling, kurser och personlig konsultation.


Namaste!

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Björn » FYSTRÄNING:  ”Latis =)”

  • Pernilla » Träna i vatten:  ”Hej! Jag bor också i Skaraborg och undrar vart åker du och tränar i bassäng ell..”

  • Ingrid » 2 veckors framsteg:  ”Kan sådana smärtor komma från att en hund kastar sig i koppel och har halsband p..”

  • Mia » 2 veckors framsteg:  ”Ser jättebra ut:) vi ska göra första övningarna imorrn ”

  • Mia » Nytt upplägg:  ”Intressant, gäller att se helheten och utanför ramarna:) ska bli kul att följa o..”

Bloggarkiv

Länkar