Numera bor jag i Skövde och utgår härifrån vid hembesök, men jag erbjuder även mina tjänster på HundArena Skövde och Dogsense i Mjölby.

Hur går det till?
För er som är nyfikna eller aldrig tidigare låtit er hund blivit behandlad ska jag nu berätta lite kort hur det går till och vad det går ut på.

Efter varit kontakt med mig och fått en tid inbokad kommer jag hem till er eller om ni besöker mig på Hundarena Skövde eller Dogsense lokal i Mjölby Jag kommer palpera/känna igenom hunden, se hur den rör sig i olika gångarter på olika underlag och även utföra några balans, belastning -och böjtester för att se hur jag ska lägga upp behandlingen och eventuellt träningsprogram just efter din hund.

Behandling
 Jag är utbildad massageterapeut för hund och Canineopat, i dagsläget använder jag mina händer som redskap när jag utför massagetypen GSHM, vilket betyder Geniun svensk hundmassage. Denna massage är lång -och djupverkande och sker i tre steg under en behandling:

  • Provokation av muskel- Jag provocerar muskelvävnaden för att öka  blodgenomströmningen
  • Töjning av muskel- Jag tänjer ut muskelfiberna för att de ska återfå eller bibehålla sin spänts och rörlighet
  • Dränage av muskel- Jag avslutar massagen med att dränera mot närmsta lymfkörtel för att hjälpa kroppen att rensa ut slaggprodukter, vävnadsvätska eller ödem.

    Detta får igång cirkulationen i hundens kropp och påverkar hunden postivt på flera plan, inte bara fysiskt utan även psykiskt.

Jag kompletterar också mina behandlingar med laser som kort sagt är ljus du sänder in vävnader för att på cellnivå uppnå en önskad förändring. Exempel på när jag använder laser är på sårläkningen, stela muskler, låsningar, inflammationer och atros. Mer info finnr du här


Träningsprogram
Beroende på vad din hund behöver och vad ni har för förutsättningar med t.ex hundens aktivitetsnivå i friskt tillstånd, hur rörelsehindrad den är,  vilken miljö ni lever i och tiden ni har.
Men ett träningsprogram kan bestå av en eller flera övningar jag visar och går igenom, sedan får du som ägare fortsätta på egen hand tills nytt besök bokas in.

Konsultation
Jag ger dig tips och råd om hur du kan förebygga och hur du på bästa sätt kan underhålla din hund på egen hand.