Marie heter jag och drömmen om att bli hundfysioterapeut och arbeta som det har funnits sedan gymnasietiden och nu äntligen har den förverkligats.
Djurintresset har alltid varit stort för mig då man haft främst hundar och hästar kring sig hela livet. När det väl var dags att välja gymnasium hittade jag "Hund & företagande" på Porthälla gymnasium i Partille och började studera där. Då det var en bred utbildning blev jag inte utbildad till något specifikt, utan arbetat som lite allt-i-allo sedan 2011, då jag tog studenten.
Hade under gymnasietiden drömmar om att öppna ett rehabcenter för hundar och har sedan dess sökt information om företag som redan finns, vilken utbildning som hade passat mig bäst och även hur arbetsmarknaden och behovet ser ut. Och sommaren 2013  sökte jag in till Canineopatutbildningen på UPH Utbildningscentrum och studerade på distans. Utbildningen var uppdelad i två delar och i januari blev jag diplomerad massageterapeut för hund och i september 2014 var jag färdigutbildad och kunde titulera mig som certifierad Canineopat. 


I maj 2014 startade jag upp företaget först under Dimmans hundhälsa, men from november, -18 heter det Canis Care Skaraborg. Företaget bygger i nuläget på att jag åker hem till dig och utför behandling och ger konsultation, men finns även hos Hundarena Skövde. och Dogsense i mjölby.
 Jag använder främst mina händer som redskap i den behandling jag utför, men jag kompletterar numera även med laser som du kan läsa mer om under "Behandling".

I maj 2017 utbildade jag mig till Balansbollsintruktör via Svenska fysioterapiskolan för att utveckla mig mer inom både friskvård -och rehabiliterande träning. Jag kommer även hålla kurser framöver i detta.
Och för tillfället vidareutbildar jag mig till DogZen-instruktör, mer info om detta kommer.

Annars lite kort om mig: Bor utanför Skövde tillsammans med min sambo. Har två hundar, Lily en trebent prinsessa från Irland. Hon är en lurcher (whippet/border collie) på ca 4 år och vårat fokus nu är miljö och socaliseringsträning tillsammans med hennes friskvård. Prodie min andra hund är en whippet på också 4 år och vi tränar och är aktiva i olika grenar såsom  rallylydnad, agility och personsök. 
Hoppas vi ses!
Marie- Canis Care Skaraborg