Sara & Wimza

Utterlyans Wimza är en liten bordercollie tik på 4 år, som är en underbar liten hund med massa härlig energi. Hon tävlar tillsamman med sin matte Sara Lundin i Elitspår.
Sommaren 2017 skadade sig Wimza under ett träningspass i skogen, där bakre korsbandet small av och veterinärerna gav inte Wimza några större förhoppningar då det inte gick att operera. Men skam den som ger sig, med många timmars rehab lyckades dom!
Redan våren 2018 var Wimza tillbaka på tävlingsbanan igen,då dom tävlade i SM med en fjärde placering och fick även äran att vara med i det svenska landslaget under NM i Finland, där de blev bästa svenska ekipaget med brons medalj.

Saras egna ord
Idag är man duktig på friskvård gällande människor, min förhoppning är att få fler att förstå vikten av friskvård för sina hundar för att främja mot skador och sjukdomar. Efter hennes skada har jag insett hur viktigt det är med friskvård, att satsa högt och tävla på elitnivå kräver att hunden är i toppform. Och med tanke på Wimzas skada är det extra viktigt med kontinuerliga kontroller, uppvärmning, täcke,  fysövningar mm.  
Vi har under 2018 gått regelbundet hos Canis Care och varit mycket nöjda. Så när frågan kom upp om att bli Sponsorekipage för henne blev vi självklart väldigt glada och stolta.  Vi ser mycket  fram emot ett samarbete där vi kommer att få den hjälp av Marie vi behöver för att Wimza ska hålla sig pigg och frisk, så vi kan leverera under nästa tävlingssäsong på bästa sätt, samt kunna ge bra PR för Canis Care.